Reiserute i Japan med Japan rail pass (JR pass).

Da var tiden omme for den fantastiske reisen vår gjennom Japan. Vi har nå hatt eksakt 2 uker her og det kan vi sikkert skrive under på begge to at det var egentlig mer enn nok. Vi har sett flotte templer, møtt hyggelige mennesker og DYR, vært i arkadehaller, sett utsikt fra fantastiske utsiktpunkter, vært på festival etter festival, sett unik natur, spist mye god mat, men også veldig mye rart. Vi har tatt lyntog, vært på en øde øy, sett og opplevd nye ting hver dag som du kun får tak i, i Japan. Det er noe helt unikt her med dette landet hvor folk er ekstremt høflige, blide og ordentlige. Du føler deg alltid velkommen om du møter de med samme mynt som de møter deg. 

Et tips jeg ville gitt til noen andre som også skal på samme type tur og ikke bare til èn by i Japan, da ville jeg bestilt Japanese Railpass. Dette fungerer på samme måten som interrail, hvor du kan bruke det så mye du vil over tidsperioden du selv bestemmer, en, to eller tre uker. Kollektivtransport er forholdsvis dyrt her, så det er mye å spare på dette. Vi valgte en uke, fordi vi var en uke i Tokyo først. I Tokyo får du som turist metropass for en billig penge som du klarer deg fint med. Derimot om du som vi skulle, over lengre avstander  lønner det seg meg dette passet. For en uke kostet det 2100kr og vi kunne reise så mye vi bare orka og ville. Du kan både forhåndsreservere eller ikke. Ofte er de reserverte plassene fullbooka, men da er det som regel plass på de ureserverte, men da kan du risikere at du må stå en del eller ha det veldig trangt. Det går an å reservere på nett eller i skrankene på alle togstasjoner. Dette var vel verdt pengene og gjorde at vi fikk sett mye av Japan.

Vi hadde valgt Japan en gang til om det var mulig, men for denne gang er vi forsynt og har igjen kofferten fullpakket av opplevelser som vi ønsker å dele. Her er reiseruten vi hadde gjennom Japan. 

1. Tokyo
2. Hiroshima
3. Fukuyama
4. Sensui island
5. Osaka
6. Nara
7. Kyoto
8. Fukuoka

Om du klikker deg rundt på kartet kan du se byene vi var innom :)
Nå har vi kommet oss over til Sør-Korea, nærmere bestemt Busan med båt. I morgen er det Seoul som står for tur. Natta<3
 
 
 
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

chrimarseventyr

chrimarseventyr

26, Tvedestrand

Vi tilbakestilt livet og dro fra alle forpliktelser med jobb og leilighet. Vi har tatt ett års permisjon fra jobben for å reise og oppleve før livet blir for seriøst! Noen vil kanskje kalle det litt sent i en alder av snart 26 og 28 år, men bedre sent enn aldri. YOLO, eller hva? Nå i Asia.

Kategorier

Arkiv

hits