Dådyr, kobebiff og bursdagsfeiring

Vi har beveget oss litt siden sist jeg skrev her inne. Siden Hiroshima har vi vært på allerede fire steder/ byer som vi kommer mer tilbake til senere. Vi er i skrivende stund på vei til Fukuoka, fordi vi skal videre til Sør-Korea i morgen med en båt derifra. Men nå ønsker jeg å fortelle dere om dagen min i forigårs som startet ganske tidlig med at jeg våknet klokken 6, så jeg tok meg derfor en løpetur til toppen av Nara, som vi ikke fikk vært på dagen før. For de av dere som ikke vet hva for en by Nara er, så er de kjent for alle dårdyrene sine. Det er park etter park her med frittgående og tamme dådyr, så utrolig koselig at du bare smelter av det. De kretser rundt deg, mest fordi de har lyst på mat, men de er også villige til å motta kos fra deg om du tar det med ro. Vi var også så heldige å få se noen veldig få ganske nyfødte bebier, som bare liknet på en prikk på Bambi. 

Tidelig i morgentimene var det svært få japanere som hadde våknet, så det var ganske fredelig der jeg jogget og vandret blant dådyra på min vei. De jeg møtte på langs veien var japanere som var på vei til de buddhistiske templene i høyden. Utenom det var jeg ganske alene, noe som egentlig var litt deilig når du hele tiden er omkretset av folk på dagtid. En annen ting som gjorde det ganske fint er at det er helt umulig å trene i varmen her, for luftfuktigheten er faktisk helt syk, så den eneste tiden det funker er på morgenen. Etter å ha løpt forbi uendelig mange dådyr og templer, kom jeg meg til slutt til Naras høyeste topp. Her var det enda flere dådyr, så her kunne vi sammen nyte stillheten på toppen.

Skal faktisk innrømme at det var litt sketchy med disse skilta over alt i skogen ja..


Etter Nara pakket vi sammen tingene våres og dro til Kyoto. Dette er en veldig pen by som vi har utforsket en del. På bursdagen min dro vi til Gion som er en bydel hvor du kan være sikker på at du får en veldig autentisk opplevelse. Her kan du spotte geishaer, se hvordan det ikke moderniserte Japan ser ut og mye annet typisk japansk som fine templer og god mat. Her fikk vi også muligheten til å prøve oss på Kobebiff. Christer bestemte at dette var noe vi måtte få med oss på bursdagen min, så da kjørte vi på til tross for den stive prisen. 

Dette en opplevelse vi begge sent vil glemme, hvor vi ble vartet opp fra første stund med en servitør som gjorde alt i stand for oss ved å steke maten vår i midten av bordet hvor det var en stekeplate. Vi var med en gang litt usikre på hvordan vi skulle klare å spise de store kjøttbitene med pinner, men det var så mørt kjøtt at det bare rant fra hverandre og bokstaveligtalt smelta på tungen. For de av dere som ikke vet hva kobebiff er, så er dette kjøtt fra lykkelige okser i Tajimia regionen av Japan, hvor Kobe er hovedstad. Lykkelige dyr skal vist også ofte gi godt kjøtt, dette tror jeg også gjaldt for dyret vi forterte en del av. Hvorfor er så lykkelige? Det skal vist være det at de spiser og drikker både øl, sake og korn. Den største hemmeligheten eller prikken over i-en er vel at de blir massert hver dag, rett og slett ferdigmørnet kjøtt. 30-40 % av kjøttet inneholder fett, men da også et sunnere fett. 
Fikk til og med smakt på grønn-te øl. I Japan har de all slags mat og drikke med grønn te-smak. Alt ifra is, godteri, middag, brus, kaker, osv.  Ovennevnte var verdt et forsøk, men det var litt for sært for oss begge til at det var likendes. 


Må igjen si tusen takk for alle fine bursdagshilsner på dagen min, dere er gull<3

 

 

 

 

 

 

#blogg #bursdag #sommer #ferie #asia #japan #fotografi #dyr #chrimar #chrimar

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

chrimarseventyr

chrimarseventyr

26, Tvedestrand

Vi tilbakestilt livet og dro fra alle forpliktelser med jobb og leilighet. Vi har tatt ett års permisjon fra jobben for å reise og oppleve før livet blir for seriøst! Noen vil kanskje kalle det litt sent i en alder av snart 26 og 28 år, men bedre sent enn aldri. YOLO, eller hva? Nå i Asia.

Kategorier

Arkiv

hits