Helvete på jord

Årstallet er 6. August 1945, 08.15 eksakt, det er da atombomben Little boy gikk av 600 meter over bakken. Det lagde en ildkule på over en million grader celsius og diameteren ekspanderte så kjapt som 280 meter i løpet av et sekund. Temperaturen på overflaten kom opp i 4000 grader og dette monsteret skapte en så stor og varm trykkbølge at mennesker, dyr og bygninger ble forvandlet til støv.  Konsekvensene var fatale og drepte 140 000 av de 250-300 000 innbyggerne i Hiroshima. Det er uvisst hvor mange som døde med en gang, men folk ble drept av dirkete stråling, brannskader eller skader av flyvende gjenstander. Ikke nok med at mange liv ble tapt rett etter bomben, men så skulle dobbelt så mange dø i etterkant av stråling, aspirering av radioaktivt støv, mat og drikke. Mange overlevende og etterkommere har i tillegg fått senskader som misdannelser og kreft.

Året er nå 2017, altså 72 år senere, dette er snart en fjerdedel av et århundre og det er fortsatt spor etter skadene oppstod. Det er skremmende å tenke på hvordan det en gang for lenge siden skulle gå så galt, et våpen som skulle sett en strek i andre verdenskrig. Enda mer skremmende er det å tenke på hvor ille det skulle bli om noe slikt skulle skje igjen, spesielt med de mange ganger så sterkere atomvåpnene som finnes i dag. Vi fikk være med å oppleve en unik minnesmarkering midt inne i ruinene av det som en gang var. Dette gir en påminnelse om hvor heldig en er å ha fred i landet der man kommer fra.

 Her ser dere restene av det som en gang for lenge siden var et forsamlingshus, den kjente domen er i dag er en del av verdensarven vår. Hvis du lurer på hvorfor den fortsatt står oppreist? Så er svaret at varmen kom ovenfra og gjorde at bygningen fortsatt var kapabel til å fortsette å stå. 


Er ikke noe annet så si enn, PEACE AND LOVE<3


 #pease #love #kjærlighet #fred #sommer #blogg #reise #ferie #chrimar #chrimarseventyr #foto #fotografi 
 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

chrimarseventyr

chrimarseventyr

26, Tvedestrand

Vi tilbakestilt livet og dro fra alle forpliktelser med jobb og leilighet. Vi har tatt ett års permisjon fra jobben for å reise og oppleve før livet blir for seriøst! Noen vil kanskje kalle det litt sent i en alder av snart 26 og 28 år, men bedre sent enn aldri. YOLO, eller hva? Nå i Asia.

Kategorier

Arkiv

hits